Grundlovsdag med kræmmermarked, veteranbiler og sejlture på Marinaen

Der har været stor aktivitet i Danmark, alle politikerne brugte grundlovsdagen 5. juni, til at fortælle om alt det de vil gøre for befolkningen, HVIS vi bare vil stemme på dem d. 18. juni, ville alt blive godt. (Mon dog)

Et andet sted hvor der også har været stor aktivitet var på havnefronten ved Frederikshavn Marina, dog ikke med store løfter om evig rigdom og lykke.

Her havde Skur & Jollelauget for femte år i træk arrangeret forårskræmmermarked grundlovsdag, hvor 52 kræmmere havde meldt deres ankomst.

Skur & Jollelauget var om morgenen vært for kræmmerne med kaffe og rundstykker, dette tiltag forundrede og glædede kræmmerne, de var ikke vant til at blive trakteret med gratis kaffe og rundstykker.

Herefter blev markedet åbnet kl. 1000 med kanonsalut og snart var handelen i gang overalt.

Vejret var med arrangørerne, idet der var høj sol ca. 15 grader og en let vind fra syd.

Det var to ildsjæle, Lissi Muff Jensen og Edla Lund Hansen, der var tovholdere for arrangementet med stor hjælp fra medlemmer af Skur & Jollelauget. De havde etableret en kaffestue hvor der kunne købes kaffe og hjemmebagt kage til en billig penge.

Lissi og Edla kunne fortælle at der var en livlig handel i alle stader, men at kapaciteten af stande var ved at være nået, hvilket flere kræmmere kunne bekræfte.

Lissi og Edla roste det fine samarbejde der er mellem Marinaen Restaurant og Cafe og Skur & Jollelauget. Restauranten havde sat alle sejl til, der var en stadig strøm af mennesker der skulle have lidt at spise og en øl svale sig på. Der blev serveret ca. 220 stjerneskud og et utal af pølser og is af de 12 medarbejdere der var på arbejde.

Marinaen Restaurant og Cafe havde inviteret de lokale veteran og American bilklubber til at besøge marinaen, hvor de var vært ved kaffe og kage, det var en bragende succes idet der kunne tælles ca. 95 veteranbiler af forskellig alder. Den ældste var en Packhard fra 1922, med en 6 cylindret sideventilet motor med et tændrør i karburatoren, ja! det er rigtigt et tændrør i karburatoren.

Bilen, der ejes af Thorben Damsgaard fra Frederikshavn, deltog tidligere på året i indvielsen af Korsbæk på bakken, hvor den gjorde stor lykke som taxa fra Klampenborg station til Bakken.

Alle bilerne var virkelig flot restaureret.

Mange motorcykler af forskellige fabrikater og årgang deltog ligeledes, BSA – Nimbus Norton – Moto Gussi m.fl.. Her var alderspræsidenten en køreklar Ellehammer motorcykel fra 1907, altså snart 110 år gammel, ejeren?? Thorben Damsgaard.

Frederikshavn Sejlklub havde etableret hoppeborg der blev flittigt brugt af børnene, ungdomsafdelingen sejlede havnerundfart med forhåbentlig nye medlemmer til sejlklubben, der var også mulighed for at få en tur på en af de to udstillede jetski fra firmaet Uggerhøj.

Adspurgt svarede Lissi og Edla at der formodentlig havde været omkring 1000 personer for at besøge markedet, og at de allerede var i gang med at arrangere markedet i 2016.

Se billedserien for at få et indtryk af dagen.

Markedet sluttede kl. 1600, og så var der kun oprydningen tilbage.

En god dag med mange glade mennesker var slut, men der blev sagt på gensyn i 2016.

   Mogens Munch